Aurinkoinen tervehdys OLKA®sta!

29.04.2019

Valtakunnalliseksi toimintamalliksi muotoutunut OLKA®-toiminta koordinoi järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaaloissa ja toteutetaan alueellamme yhteistyössä Esteryn ja ESSOTE:n kanssa. OLKA® välittää tietoa järjestöistä, koordinoi vapaaehtoistoimintaa sairaaloissa sekä välittää vertaistukea sitä tarvitseville. OLKA®-toiminnassa on luotu valmennus- ja koulutusmallit sairaalavapaaehtoisille, vertaistukijoille sekä sairaalan työntekijöille yhteistyössä toimimiseen. Toimintamalli pohjautuu julkisen ja kolmannen sektorin saumattomaan ja tavoitteelliseen yhteistoimintaan.

Toiminnan lähtökohtana on hyvä yhteistyö alueen eri järjestö- ja yhdistystoimijoiden kanssa. OLKA®-toiminnan sijoituspaikkana toimii Mikkelin hyvinvointikeskuksen pääoven ja kahvila Kuutin läheisyyteen avattu SOTE-kioski. Tavoitteena on välittää potilaille ja heidän läheisilleen tietoutta eri järjestöistä ja mahdollistaa heille sujuvampi toipuminen. Myös henkilökunnan järjestötietouden lisääminen on tärkeää, jotta he voivat ohjata potilaan ja hänen läheisensä oikeaan suuntaan.

OLKA®-toiminta sisältää myös eri teemapäiviä ja pop up- tapahtumia, joissa Te järjestöjen edustajat olette merkittävässä roolissa. Käytämme hyväksi kaikkia olemassa olevia teemapäiviä ja -viikkoja, joiden ympärille lähdemme kokoamaan erilaisia tapahtumia. Teemme teemapäivistä yhdessä informatiivisia ja tuomme järjestömaailman ja koko kolmannen sektorin sairaalamaailman tietoisuuteen!

Teemapäiviin ja -viikkoihin kannattaa tutustua ajatuksella ja pohtia omalta osaltanne, millaisen vuosikellon haluatte tuoda OLKA®-toimintaan.

Näitä löytyy mm. https://www.soste.fi/jarjestojen-teemapaivat/

Otan mielelläni vastaan ideoita ja suosittelen tuomaan esille oman näköisiä ajatuksia. Me voimme yhdessä luoda alueellemme OLKA®-toimintaan Etelä-Savolaisen ilmeen, jollaista ei muilla sairaaloilla ole. Tapaisin mielelläni teitä kasvotusten, suunnitellaan ja ideoidaan! Sovitaan yhteinen aika ja tavataan. On ilo aloittaa Mikkelin alueen OLKA-toimintaa juuri sinun kanssasi!

KUTSUN

TEIDÄT MUKAAN OLKA®-TOIMINNAN SUUNNITTELUUN ja PÄIVÄKAHVILLE

Keskiviikkona 8.5. klo 14-16

MKS SOTE-kioskille

(Tarjoilua varten ilmoittautuminen tulijoiden määrästä olisi hyvä, mutta ei kuitenkaan edellytys osallistumiselle)


Yhteistyöterveisin,
Anu Kukkola
OLKA®-koordinaattori
anu.kukkola@estery.fi
puh. 050-4762301

06.08.2019Aula-avustajaksi Mikkelin Keskussairaalaan
29.07.2019Mikkelin Paralympialaiset kisataan jälleen elokuussa!
22.07.2019Onko sinulla ylimääräisiä urheiluvälineitä? Lahjoita ne sellaiselle, joka niitä tarvitsee!
22.07.2019Kierrätystapahtuma Estery- talolla!
26.06.2019Esteryn heinäkuun uutiskirje on ilmestynyt!
26.06.2019Kesä(loma)terveisiä OLKA®:sta!
19.06.2019Herkullisessa KesäCafessa monenlaista ohjelmaa!
04.06.2019Esteryn kesäkuun uutiskirje on ilmestynyt!
29.05.2019Päiväretki Jäppilän puueläinpihaan 29.8.2019
22.05.2019Kolikot kouraan ja kahville!

Siirry arkistoon »