Arki haltuun -hanke - Lapsiperheille tukea arkeen ja lähelle

27.03.2019

Lapsiperheille suunnattu Arki haltuun -hanke tukee ja edistää arkea ja vanhemmuutta yhdessä perheiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Esteryllä ja Meijän Mikkelillä käynnistyi helmikuussa 2019 lapsiperheille suunnattu Arki haltuun -hanke. Tarkoituksena on yhdessä perheiden ja eri toimijoiden kanssa kehittää ja testata erilaisia perheiden arkea ja vanhemmuutta tukevia keinoja ja malleja. Ajatuksena on hyödyntää olemassa olevia palveluita ja paikkoja sekä kehittää niitä vastaamaan entistä paremmin perheiden tarpeisiin. Perheiltä saatuja ideoita ja toiveita lähdetään kehittämään ja toteuttamaan yhteistyössä Mikkelin lapsiperheverkoston toimijoiden, Essoten ja avoimen varhaiskasvatuksen sekä liikunta- ja kulttuuripalveluiden toimijoiden kanssa.

 

Tavoitteena on

-        kehittää ja toteuttaa yhdessä perheiden kanssa heidän omiin tarpeisiinsa perustuvat keinot ja mallit arjen tukemiseen ja elämisen taitojen opetteluun

-        perheiden vertaisuuden hyödyntäminen sekä monikulttuurisuustyö

-        toimintojen liikkuvuus sinne, missä perheet ovat ja arkeaan elävät sekä

-        parantaa perheille suunnattujen toimintojen viestintää

 

Hanke järjestää toimintoja ja tapahtumia lähelle perheitä, uusiin ja vanhoihin kohtaamispaikkoihin, perheiden toimesta kuten vertaisryhmiä, teemallisia perheiltoja, harrastustapahtumia, luentoja, puistotreffejä jne.

Kevään ja kesän 2019 aikana järjestämme Perheparkki-toimintaa, joissa perheillä on mahdollisuus viettää aikaa yhdessä, jutustella muiden kanssa sekä puuhastella ja leikkiä. Mikkelin 4H yhdistyksen kanssa järjestettävässä Perheparkissa on myös maksuton lapsiparkki.

Lisäksi aloitamme ”yhteisen tekemisen” harrastekokeilut perheille, joissa on kouluikäisiä lapsia. Harrastekokeilussa tarkoituksena on, että perheen lapsi ja vanhempi pääsevät yhdessä kokeilemaan esim. koodausta, pelaamista, kädentaitoja, retkeilyä jne.

 

Lue lisää Arki haltuun -hankkeen työntekijästä Eeva Pääkkösestä Esteryn blogista.

23.03.2020Estery laulattaa kerrostalojen ihmisiä
19.03.2020Yhdistykset mukana tukemassa - keskusteluapua tarjolla!
18.03.2020ESTERY lausui asiakasmaksulaista
13.03.2020Olka-pisteen toiminta keskeytyy koronan vuoksi
13.03.2020Susiniemen ulkoilupäivä on peruttu
03.03.2020ESTERYn uusi järjestöassistentti
20.11.2019Järjestöiltä leikkaaminen ei pelasta kuntataloutta
28.08.2019Estery jäsenyhdistyksineen antoi viisi kannanottoa pääministeri Antti Rinteelle
06.08.2019Aula-avustajaksi Mikkelin Keskussairaalaan
27.03.2019Arki haltuun -hanke - Lapsiperheille tukea arkeen ja lähelle

Siirry arkistoon »