Estery mukaan ruokahävikin vähentämiseen - yhteisöllinen ruokailu alkaa ESTERY-talolla

11.08.2020

ESTERY - Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry aloittaa ruokahävikin vähentämisen. ESTERY-talolla (Otto Mannisen katu 4, Mikkeli, puutalo) alkaa pe 21.8.2020 mahdollisuus yhteisölliseen ruokailuun. Syömme perjantaisin Mikkelin kaupungin kouluilta ylijäänyttä ruokaa. Ruokailu on maksuton ja avoin kaikille.

-Vastuullisuus on iso osa kansalaisjärjestöjen toiminnan ydintä. Ruokahävikki on jo vuosia ollut yhteiskunnallisesti iso huolenaihe ja olemme todella iloisia päästessämme toteuttamaan hävikkiruuan vähentämistä, hehkuttaa Esteryn puheenjohtaja Kauko Väisänen.

-Ruokahävikin vähentämisen lisäksi haluamme edistää ihmisten mahdollisuuksia syödä yhdessä. Erityisesti raskaana koronakeväänä, moni tunsi itsensä yksinäiseksi ja alakuloiseksi, jolloin ruokakaan ei maistu. Taloudellisen tilanteen heikkenemisen seurauksena osalle ihmisistä riittävän ruuan saanti ei ole ollut itsestäänselvyys. Näihin viesteihin reagoimme ja toivotamme ihmiset lämpimästi tervetulleeksi maksuttomalle lounaalle ESTERY-talolle perjantaisin noin klo 12:15-14 välisenä aikana, kertoo Esteryn toiminnanjohtaja Satu Taavitsainen.

- Saimme mahdollisuuden toteutukseen, kun haimme mukaan sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaan valtakunnalliseen 64 järjestön yhteishankkeeseen, jossa järjestöt ovat sitoutuneet kehittämään ruoka-aputyötä osaltaan. Tämä hanke on kattavin koskaan Suomessa toteutettu ruoka-apuun liittyvä järjestötoimijoiden hankekokonaisuus, joka toteutetaan jokaisessa maakunnassa, 283 paikkakunnalla, 129 kunnassa ja 380 ruoan jakopisteessä. Kokonaisvastuu ja pääkoordinaatio on Samaria ry:llä. Olemme innolla tässä mukana, jatkaa Taavitsainen.

-Koronakriisi on viimeistään osoittanut, että yhteiskunnassa tapahtuu aika-ajoin sen kaltaisia asioita, joita hyväkään perusturva ei voi kattaa. Tällaisia viime vuosikymmeninä tapahtuneita tilanteita ovat olleet 1990-luvun lama, 2008 taloustaantuma, 2016-2017 toimeentulotuen siirtymisestä kunnilta Kelaan aiheutuneet perusturvan maksuviiveet ja nyt koronavirusepidemia. Kaikissa näissä kansalaisjärjestöjen toiminta on ollut korvaamatonta ja tuonut apua ihmisille. Järjestöt ovat Suomessa yhä merkittävä voimavara, sanoo Taavitsainen.

- Olemme tyytyväisiä, että Esteryn ja Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluiden yhteistyö koulujen ylijäämäruuan jakamiseksi pääsee vihdoin alkamaan. Noudatamme Ruokaviraston ohjeita: Ruokaa syödään heti, kun haemme sen kouluilta. Emme voi taata ruuan määrää, sillä se riippuu siitä, kuinka paljon saamme sitä kouluilta. Ruokaturvallisuuden takaamiseksi ruokaa ei saa jäähdyttää ja uudelleen kuumennuksen jälkeen tarjota asiakkaille tai edelleen jakaa asiakkaiden omiin astioihin. Noudatetaan myös koronan takia hyvää hygieniaa; pestään kädet ja pidetään turvavälejä. Ja ESTERY-talohan on esteetön, Väisänen päättää.

Lisätietoja:

Satu Taavitsainen
Toiminnanjohtaja
puh. 045-327 4774
satu@estery.fi

14.09.2020Hävikkiruokailu tauolla syyskuun
09.09.2020Hävikkiruokailu tauolla 11.9.
04.09.2020järjestöpalstailmoittelua koskeva muutos
21.08.2020KANNANOTTO SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN RAHOITUKSEN TURVAAMISEKSI
19.08.2020Merkittävä ennakkopäätös korkeimmalta hallinto-oikeudelta
18.08.2020Luontoliikunnan ja Puulalla sijaitsevan Säynätsaaren esteettömän laavun kehittäminen on Esteryn uusi palvelu jäsenyhdistyksille
15.08.2020Kasvomaskisuositus
14.08.2020Kävelykerho starttaa syyskuussa
11.08.2020Estery mukaan ruokahävikin vähentämiseen - yhteisöllinen ruokailu alkaa ESTERY-talolla
29.05.2020Esteryn puheenjohtaja Kauko Väisäselle merkittävä tehtävä

Siirry arkistoon »