Luontoliikunnan ja Puulalla sijaitsevan Säynätsaaren esteettömän laavun kehittäminen on Esteryn uusi palvelu jäsenyhdistyksille

18.08.2020

 "Estery aikoo kehittää Otavassa sijaitsevan Säynätsaaren esteettömän laavun käyttöä niin, että jäsenyhdistyksemme pääsevät sinne helposti tekemään virkistysretkiä. Aiomme tehdä laavulla pieniä kunnostustöitä ja olemme suunnitelleet veneyhteyden järjestämistä ja mahdollisesti Esterylle veneen hankkimista. Matkalla laavulle on huikean kaunista Puulan luontoa", Esteryn puheenjohtaja Kauko Väisänen kertoo.

"Me Esteryllä miellämme luontokohteiden esteettömyyden peruspalveluksi, joka tukee liikuntarajoitteisten henkilöiden hyvää elämää ja hyvinvointia. Tämä puolestaan ennalta ehkäisee raskaampien palveluiden tarvetta", sanoo Esteryn toiminnanjohtaja Satu Taavitsainen.

"Hyvät esteettömät retkeilykohteet edesauttavat luontoon tutustumista ja suojaavat herkkää luontoa ihmisten kulkua ohjaamalla. Hyvä retkeilyinfra on myös vastaus luontoretkeilyinnostukseen. Poikkeuksellisina aikoina luonto tuo voimaa ja mielenrauhaa. Lähivirkistyskohteiden kysyntä on korona-aikana jo lähtenyt voimakkaaseen kasvuun. Haluamme Esteryllä huolehtia siitä, että myös liikuntarajoitteisilla on mahdollisuus liikkua luonnossa", Väisänen ja Taavitsainen päättävät.

***************************************

Mikkelin Seudun Invalidit ry on luovuttanut Säynätsaaren rantautumispaikan ja esteettömän laavun käyttöoikeuden Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry:lle. Rantautumispaikka sijaitsee Otavassa Säynätsaaressa. Mikkelin kaupunki on maanomistaja. Estery vastaa rantautumispaikan rakennelmien kunnossa- ja puhtaanapidosta ja luonnon hyvinvoinnista 31.1.2031 saakka. Säynätsaari on osayleiskaavassa retkeily- ja ulkoilualuetta. Kaupunki maanomistajana on sallinut rakentaa esteettömän laavun, nuotiokehän, laiturin ja invavessan.
14.09.2020Hävikkiruokailu tauolla syyskuun
09.09.2020Hävikkiruokailu tauolla 11.9.
04.09.2020järjestöpalstailmoittelua koskeva muutos
21.08.2020KANNANOTTO SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN RAHOITUKSEN TURVAAMISEKSI
19.08.2020Merkittävä ennakkopäätös korkeimmalta hallinto-oikeudelta
18.08.2020Luontoliikunnan ja Puulalla sijaitsevan Säynätsaaren esteettömän laavun kehittäminen on Esteryn uusi palvelu jäsenyhdistyksille
15.08.2020Kasvomaskisuositus
14.08.2020Kävelykerho starttaa syyskuussa
11.08.2020Estery mukaan ruokahävikin vähentämiseen - yhteisöllinen ruokailu alkaa ESTERY-talolla
29.05.2020Esteryn puheenjohtaja Kauko Väisäselle merkittävä tehtävä

Siirry arkistoon »