OLKA

Estery on saanut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta projektirahoituksen OLKA® -kehittämishankkeelle (toiminta-aika 2019-2021). OLKA-hankkeessa kehitetään sairaalavapaaehtoistoimintaa yhteistyössä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän kanssa sekä kehitetään kokemustoimintaa yhteistyössä järjestöjen kanssa.

OLKA® on sairaalan ja järjestöjen yhteistoimintaa. Toiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisuus potilaan ja heidän läheisensä kiireettömään kohtaamiseen sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.

Tervetuloa Mikkelin keskussairaalassa sijaitsevaan OLKA® -pisteeseen. Se on heti vasemmalla ala-aulassa pääoven ja kahvila Kuutin vieressä.

OLKA® -piste tarjoaa:
-aikaa kohdata kasvokkain
-ammattilaisen ja vapaaehtoisen tukea
-tietoa vertaistuesta ja vertaistuen välitystä
-tietoa potilasjärjestöjen ja sairaalan tukimuodoista
-potilasjärjestöjen ja sairaalan yksiköiden teemapäiviä

Sosiaali- ja terveysalan paikalliset yhdistykset, alan opiskelijat ja sairaalan yksiköt ovat tervetulleita järjestämään tapahtumia OLKA -pisteessä!

OTA YHTEYTTÄ!

Projektipäällikkö
Teea Lång
p. 050 476 2301
teea@estery.fi

Projektityöntekijä
Noora Kähärä
p. 050 570 0551
noora@estery.fi

Aula-avustajat
p. 050 306 9874

Seuraa Mikkelin Olka-hanketta myös Facebookissa ja Instagramissa.

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta kuuluu OLKA®-toimintaan ja sen tarkoituksena on antaa iloa, tukea ja toivoa potilaille ja heidän läheisilleen. Toiminta on luottamuksellista.

Kaikki Mikkelin keskussairaalassa toimivat vapaaehtoiset haastatellaan ja he käyvät ”Vapaaehtoisena erikoissairaanhoidossa” –valmennuksen. Allekirjoittamalla sopimuksen vapaaehtoiset sitoutuvat vaitioloon sekä muihin vapaaehtoistoimintaa koskeviin sääntöihin. Vapaaehtoisille tarjotaan toiminnassa tukea ja virkistystä.

Vapaaehtoisen tunnistaa vihreästä liivistä, jonka selässä lukee ”vapaaehtoinen”.

Vapaaehtoistehtäviä ovat mm.

aula-avustaja
esiintyjä
juttukaveri
leikkikaveri
vertaistukija
Vertaistuesta löydät lisää tietoa Vertaistalosta www.terveyskyla.fi/vertaistalo