Ilmoittaudu perjantain 12.11.2021 klo 13-15 luennolle edunvalvontavaltuutuksesta täyttämällä alla oleva lomake. Paikkoja on enää vain etänä osallistuville.

ESTERY järjestää TULEVAISUUSASIAKIRJAT KUNTOON -LUENTOSARJAN: EDUNVALVONTAVALTUUTUS ja HOITOTAHTO

Luennoitsija Henna Nikumaa, vanhuusoikeuden yliopisto-opettaja, Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitos

Oletko miettinyt, mitä tapahtuu jos et itse pysty huolehtimaan raha-asioistasi tai osallistumaan hoitopäätöksiin?Haluatko välttää holhoukseen joutumisen? Olitpa nuori tai vanha niin tulevaisuusasiakirjat on hyvä tehdä siltä varalta, että et pysty itse kertomaan mielipidettäsi. Syitä voi olla esimerkiksi tajuttomuus, vakava sairaus, onnettomuus tai muistisairaus. Tiesithän, että aviopuoliso ei voi hoitaa raha-asioitasi ilman valtakirjaa.

Henna Nikumaalla on yli 20 vuoden kokemus ikääntyneiden sekä hoito- ja hoivatyöstä että palvelujen ja oikeuksien kehittämis- ja tutkimustyöstä. Hän on työskennellyt mm. hoitotyössä kotihoidossa ja tehostetussa palveluasumisessa, kehittämistyössä eri järjestöissä, sosiaaliturvan parissa Kansaneläkelaitoksessa ja vanhuusoikeuden tutkijana eduskunnan Ihmisoikeuskeskuksessa ja yliopistossa. Hän on julkaissut erityisesti ikääntyneiden itsemääräämisoikeuteen, oikeudelliseen toimintakykyyn, oikeudelliseen ennakointiin ja edunvalvontaan liittyvistä kysymyksistä. Henna pystyy havainnollistamaan käytännön esimerkein ajoittain vaikeiksikin koetut vanhustenhuollon lainsäädännölliset kysymykset. Henna viimeistelee väitöskirjaansa muistisairaan autonomiasta ja oikeudellisesta toimintakyvystä oikeustieteiden tohtoriohjelmassa Itä-Suomen yliopistossa Hyvinvointioikeuden instituutissa.

Sinun on tehtävä asiakirjat, kun vielä itse kykenet päättämäään asioistasi.

Ilmoittaudu perjantain 12.11.2021 klo 13-15 luennolle edunvalvontavaltuutuksesta täyttämällä alla oleva lomake. Luento on maksuton ja avoin kaikille.

Saimme järjesteltyä Estery-talolle yhden kokoushuoneen lisää, joten voimme ottaa vielä kuuntelijoita Estery-talolle.

Nimi
Sähköposti
Puhelin
Osallistutko *
omalta koneeltasi (saat linkin sähköpostiisi, muista antaa se yllä)
Tulet Estery-talolle paikan päälle
Vapaa sana
Mihin Esteryn jäsenyhdistykseen kuulut? (Osallistumiseen ei vaadita jäsenyyttä.)

Esteryn tulevaisuusasiakirjat kuntoon - luentosarjaan kuuluu seuraavat luennot:Ti 28.9. klo 13-15 edunvalvontavaltuutus,Ke 20.10. klo 13-15 hoitotahto,pe 12.11. klo 13-15 edunvalvontavaltuutus,ti 23.11. klo 13-15 hoitotahto.